Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bewitched - Rise Of The Antichrist

Bewitched - Rise Of The Antichrist

Label : Osmose | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Ik zal maar gelijk met het grootste nadeel van deze promo beginnen: er zit geen info bij!Het is een beetje slordig van Osmose dat er niet wordt vermeld waar het dingetje is opgenomen, door wie geproduceerd, wie er nog in de band zit etc. Wel wordt duidelijk dat net zoals bij de vorige studiowerken (Diabolical Desecration uit 1997 en At the Gates of Hell uit 1999) het artwork er weer heel mooi uit ziet.

Deze keer springt onze Antichrist bijna echt als een duveltje uit het doosje dat door de Bewitched leden wordt geopend. En wat mogen we dan verwachten…. ? Een potje goede ouwe midden jaren 80 heavy/thrash metal. Degenen die al bekend zijn met het eerdere werk kan ik vertellen dat er weinig is veranderd. Voor degenen die nog niet van Bewitched hebben gehoord, let op : Men neme wat lp´s van Celtic Frost, Venom, Maiden, Tokyo Blade en Hirax van halverwege de jaren 80. Men speelt deze eerst een tijdje na zodat al die typische riffs and roffeltjes goed in het bloed zitten, en dan schrijft men eigen nummers die bol staan van deze kenmerken.

Zo kan ik op het titelnummer lekker headbangen, heb ik met Under Satan's Spell en Sacrificed in Flames heerlijke uptempo songs, en met name een nummer als The Ripper's Return nodigt uit om eens fijn mee te brullen terwijl je de airgitaar speelt. Zoals je al aan de titels ziet is er ook tekstueel weinig nieuws, maar het past nu eenmaal binnen het plaatje van de muziek. Bewitched presteert het zelfs om op de eerste lp een nummer "Hellcult” te noemen, op de tweede "Hellcult Attack” en op deze "Victim Of The Cult”. Aan de stem te horen staat Vargher nog steeds achter de microfoon, en echt zingen kan hij niet, maar ook hier geldt: zijn brullen past er nu eenmaal bij. Kortom: een aardige cd die ook op lp verkrijgbaar is.

Btw: Is jullie ook opgevallen dat de laatste tijd weer veel bands een vervolg maken op een ouder nummer ? Zo heeft Bewitched dus The Ripper's Return n.a.v. The Blade of the Ripper, Destruction heeft The Butcher Strikes Back n.a.v. Mad Butcher, Megadeth heeft Return to the Hanger n.a.v. Hanger 18. En Testament neemt zelf The legacy opnieuw op onder de naam First Strike Is Still Deadly… Wie volgt ????

<< vorige volgende >>