Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Babylon Mystery Orchestra - The Great Apostasy: A Conspiracy Of Satanic Christianity

Babylon Mystery Orchestra - The Great Apostasy: A Conspiracy Of Satanic Christianity

Label : Eigen beheer | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Twan : Overdonderend en indrukwekkend! Dat zijn een paar termen die in gedachten komen bij de muziek die Babylon Mystery Orchestra maakt.

De zeer bombastische, industriele gothic, die erg doet denken aan grootmeesters als Laibach, is bovendien tot in uitmuntendheid uitgevoerd.. en tot mijn grote verrassing blijkt het om een eigen productie te gaan! 'The Great Apostasy: A Conspiracy Of Satanic Christianity' gaat inhoudelijk over het verval van de kerk; hoe de kerk datgene geworden zou zijn wat het altijd bevochten heeft. Dit doet men door middel van inhoudelijke lyrics, bijbelcitaten en zeer sfeervolle, stevige muziek. En om het nog maar eens te onderstrepen, het lijkt echt op Laibach. De stem van de zanger is gelijkend, en de rest van de muziek ook.

Vanaf de eerste noot totdat de laatste klanken wegsterven weet dit album te boeien. De rustig stampende beats, de drums, de gitaren zijn allen doordacht uitgebalanceerd en weten genoeg variatie te bieden door de gesproken teksten, rustige en ruige nummers heen. De productie is, opmerkelijk genoeg, uitstekend te noemen. Aanrader!

<< vorige volgende >>