Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Against Nature - Appease

Against Nature - Appease

Label : Bland Hand Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Erik : Enkele jaren geleden ging ik op veldtocht naar een kleine sporthal diep in het Duits grondgebied. Ik wilde getuige zijn van de eerste editie van een geweldig festival. Het Doom Shall Rise festival is nu al aan zijn vierde jaargang bezig, maar ik herinner me de eerste versie erg goed. Fantastische optredens van bands als Reverend Bizarre, Mirror Of Deception of Thunderstorm. Echter, ik werd helemaal bekeerd door het geweldige doomgezelschap Revelation, een US doom metal band die daar een geweldig optreden ten gehore gaf. Maar wat heeft dat historische feit met Against Nature te maken?

Het zit zo. De biografie van Revelation is er eentje die helaas niet ongewoon is voor de meeste (doom) bands. Revelation was een band die met veel vallen en soms opstaan erkenning moest zoeken middels vijf demo's, gemaakt door Revelation Mark II. Die bestond uit John Brenner, Bert Hall Jr. en Steve Branagan (deze drummer zette Revelation uiteindelijk met twee anderen door). John keerde de muziek echter dertien jaar lang de rug toe toen ook Bert de band verliet. Midden 2004 kruipt het bloed toch waar het niet mag en werd de noodzakelijke chemie hervonden om muziek te maken. De naam Revelation is nog steeds bezet (door Steve) en Against Nature werd opgericht. Gemakshalve nam de band eind vorig jaar twee CD's op, 'Appease' en 'Panoply'. De CD die ik in mijn handen hou 'Appease' verscheen via het Black Hand Records. 'Panolpy' is te downloaden op hun website, gratis ende voor niets. Zo zien we dat graag…

Maar wat biedt 'Appease' nu? Na een zorgwekkend intro waar het geluid lijkt alsof ie opgenomen is met een walkman (voor de oudjes onder ons…). De riffs zijn traag, afwisselend, apart en vergezeld met een soms wat valse vocalen. En ja, het klinkt een keer niet als typische US doom, een verademing haast! Je hoort wel de jaren zeventig doorklinken, met dank aan het gitaargeluid en de solo's. De droefheid van bepaalde stukken is zielsmooi, met name in 'Neigbourhood 8' en het titelnummer 'Appease'. 'Bolt' kent een erg origineel en mooi begin en gaat dan haast de stonerkant op, ware het niet voor de klaagzang. Meer dan veertig minuten genieten van Revelatio…euh Against Nature. Oh, laat Against Nature nu op de vierde editie van het inmiddels beroemde Doom Shall Rise Festival optreden, in gezelschap van oergoden Solitude Aeturnus. Hopelijk komt daar een kleine Europese tour achteraan.

<< vorige volgende >>