Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dismember - The God That Never Was

Dismember - The God That Never Was

Label : Regain Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Dennis : The godfathers of Swedish death metal melden zich weer aan het front met hun zevende studio album 'The God That Never Was'. Nadat de band zichzelf eerder al een pauze van vier jaar gunde maakte de band een kleine twee jaar geleden een comeback met hun langverwachte en alom geprezen album 'Where Ironcrosses Grow', waarop de band liet horen het trucje nog niet verleerd te zijn en daarop bewees nog steeds tot de top van de Scandinavische death metal scene te horen. Sneller dan verwacht is Dismember dus weer terug met de opvolger op hun comeback album. Het vuur is weer terug in de band en de jongens hebben er duidelijk zin in, getuige de vele live shows die zij afgelopen twee jaar hebben gegeven en de nieuwe tour die al weer voor de deur staat.

Vorige jaar zomer dook Dismember de Sami Studio in om 'The God That Never Was' op te nemen. Het nieuwe album, dat op 23 februari uitkomt via het Zweedse Regain Records, bestaat uit elf nieuwe nummers in de oude vertrouwde Dismember traditie. Ook op hun zevende album blijft de band trouw aan haar stijl en verloochent haar roots geen moment. De nieuwe nummers zitten weer boordevol vette grooves en zijn zoals gewend behoorlijk doorspekt van Autopsy en NWOBHM invloeden van de beginjaren tachtig. Nummers als 'Shadows of The Mutilated', 'Phantoms (Of The Oath)' - (zei hier iemand Iron Maiden?), 'Feel The Darkness' en het afsluitende nummer 'Where No Ghost is Holy' getuigen van de grote klasse van Dismember, en qua songwriting is overtreft dit album het vorige zonder meer.

Tekstueel gezien gooit Dismember het dit keer over een iets andere boeg. Dit keer zijn de seriemoordenaars en oorlogsthema's achterwege gelaten en zijn het religies die het moeten ontgelden. Death metal is op zich vrij conservatief, en zo ook Dismember. Echte death metal moet het niet hebben van vernieuwing en zo heeft dit album dus in de ware death metal traditie een albumhoes van de legendarische artiest Dan Seagrave. 'The God That Never Was' is Dismember op z'n best, en met dit album onderstreept de band nogmaals haar status als Zweden's meest vooraanstaande death metal act naast Hypocrisy, Entombed en Grave. 'The God That Never Was' knalt van begin tot eind. Een beter begin van het jaar kunnen we ons niet wensen….halen dus die schijf!

<< vorige volgende >>