Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Demigod - Slumber Of Sullen Eyes

Demigod - Slumber Of Sullen Eyes

Label : Xtreem Music | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Dennis : Het Spaanse label Xtreem Music brengt onder de Xtreem Cult Series dit album van de Finse death metal band Demigod nogmaals uit, welke terecht een klassieker genoemd mag worden. 'Slumber Of Sullen Eyes, het debuut album van de band, werd oorspronkelijk in 1993 uitgebracht via Drowned Productions (wat later Repulse werd en uiteindelijk Xtreem Music).

De nummers zijn geremastered en aangevuld met de 'Unholy Death' demo uit 1991. Het mag duidelijk zijn dat Demigod lekker old school klinkt, aangezien dit materiaal ook al vijftien jaar oud is. Demigod is het beste te omschrijven als een mix van het oude Carcass, Belial en Gorguts; ouderwetse doomy death metal met een duister randje. Het album werd destijds opgenomen in de nu legendarische Tico Tico studio (waar ook Sentenced hun eerste drie albums opnam). Het is echt jammer dat voor Demigod niet meer dan een cult status weggelegd was, want dit materiaal klinkt veelbelovend. De band ging in 1994 uiteen en kwam in 1998 weer bij elkaar om vier jaar later een tweede CD 'Shadow Mechanic' via Spikefarm uit te brengen.

Twee muzikanten van de line up van 'Slumber Of Sullen Eyes' kwamen we later ook nog tegen bij de death metal band Adramelech. Deze re-release is een tweede kans voor dit klassieke death metal album; Het materiaal staat nog steeds als een huis en als je nog niet in het bezit bent van het origineel dan is dit album zeker geen verkeerd geïnvesteerd geld. De band (met Torture Killer drummer Tuomo Latvala in de gelederen) werkt momenteel aan hun derde studio album, heeft onlangs gebroken met Spikefarm records en is momenteel zoekende naar een nieuw label…

<< vorige volgende >>