Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Necromantia - Crossing The Fiery Path

Necromantia - Crossing The Fiery Path

Label : Eyes Of Sound | Archiveer onder black metal

Release type: Re-release

Koen B. : Vorige maand attendeerde ik jullie al op de heruitgaven van Necromantia's 'Scarlet Evil, Witching Black', 'Ancient Pride' en 'IV Malice'. Helaas was ik toen niet in staat jullie te informeren over de 'Crossing The Fiery Path' re-release, want die was stilletjes aan ons huisje voorbij gegaan.

Black Lotus heeft ons alsnog dat schijfje doen toekomen en daarom kun je dit stukje hedendaagse dichtkunst over de bands eersteling nu gewoon lezen. De CD kwam oorspronkelijk in 1993 uit via Osmose Productions en heeft nu als extraatje het nummer 'Deathrider' van (het almachtige) Omen meegekregen. Net als bij al eerder genoemde heruitgaven is dat nummer gewoon van de 'Covering Evil : 12 Years Doing The Devil's Work' CD uit 2001 geklauwd trouwens.

De eerste boreling van Necromantia bevat uiteraard de onderscheidende kenmerken waardoor de Grieken hun unieke stekje in metalland hebben ingenomen: het gebruik van achtsnarige bas- in plaats van ritmegitaren, occulte lyriek en prima opgebouwde nummers. Waar het op de latere producten wel perfect wilde knallen met een vette productie en strak gemusiceer, worden deze elementen op 'Crossing The Fiery Path' met node gemist. Niettemin blijft dit een uitermate smakelijk black metal album dat zeker eens gehoord dient te worden. Vergeet niet dat net als bij de overige re-releases, maar 1000 stuks op de markt komen in mooie digipacks die zijn geremasterd en voorzien zijn van nieuwe hoezen door artiest Timo Wuerz.

<< vorige volgende >>