Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bleeding Through - The Truth

Bleeding Through - The Truth

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Ralph : 'The Truth' is het derde album van het Amerikaanse Bleeding Through en dat is psychologisch altijd een belangrijk punt in een carrière. Het 'nu moet het gebeuren' gevoel overheerst bij label en band en gelukkig levert dat vaak uitstekende albums op. Echt waar, gaat u maar eens zoeken naar derde albums van willekeurige bands.

Op 'The Truth' is Bleeding Through er in geslaagd een heel eigen karakter te tonen, ja zelfs een eigen stijl neer te zetten. Waar we op de vorige albums heel veel verschillende invloeden hoorden (soms zelf rommelig) in een metalcore jasje, daar is op 'The Truth' geen sprake meer van. Alle invloeden (hardcore, thrash, death) zijn er nog steeds maar op dit album is er veel meer samenhang, Bleeding Through heeft een eigen smoel! 'For Love and Failing' is een perfecte opener die je gelijk even omver blaast als luisteraar. 'Love in Slow motion' kent prachtige, bijna dramatische, refreinen en 'The Painkiller' is bij vlagen black metal door het onheilspellende gebruik van de toetsen. Die toetsen vervullen touwens een prachtige hoofdrol op het album zonder echt de aandacht op te eisen en dat is knap. Met 'Line in the Sand' wordt neemt de band gas terug en laat even horen hoe een ballade anno 2006 moet klinken.

Bleeding Through heeft alles in zich om uit te groeien tot een hele grote band en niet in de minste plaats omdat deze plaat de metal fans in Europa ook massaal aan zal spreken.

<< vorige volgende >>