Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ozzy Osbourne - Under Cover

Ozzy Osbourne - Under Cover

Label : Sony Music Entertainment | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Frank D. : Ik was uitzonderlijk in mijn nopjes met mijn aanschaf van de 'Prince Of Darkness' box van Ozzy. Vier limited edition CD's met een mooi boekwerk tegen een weliswaar stevige prijs, maar dan had je ook iets exclusiefs in handen. Nadruk in deze zin is sinds kort te leggen bij het woord "had”, want Ozzy Inc. heeft in alle wijsheid besloten om de CD met covers apart uit te brengen onder de naam 'Under Cover'.

En in alle eerlijkheid, dit zuigt! Dit album is ietwat doorzichtige poging de echte fans nog een centje uit de zak te kloppen. Het is voor deze groep namelijk weer een verplichte aankoop, omdat er vier nummers op deze nieuwe release staan die niet op de "box-cd” stonden. Natuurlijk zal gezegd worden dat deze CD voor al die mensen uitkomt die die box niet konden of wilden kopen en dat er voor de anderen maar liefst vier extra nummers zijn opgenomen. Wederom in alle eerlijkheid, het zou eerlijker geweest zijn exact dezelfde CD uit te brengen, want die vier extra nummers zijn niet echt de moeite waard. Sterker nog, het kan niet anders dan dat dit left-overs waren van de eerdere CD. Een nummer als 'Woman' is in Ozzy's uitvoering echt niet een hoogtepunt te noemen. Ook 'Rocky Mountain Way' en 'Go Now' zijn nu niet bepaald van een hoogkaratig gehalte. Jammer, want het moge duidelijk zijn dat ik den heer Osbourne hoog heb. MAAAAAR dan draai ik de cd om en kom ik bij een nieuwlichterijtje "Dual Disc” genaamd. De achterkant van de CD is een DVD. En op deze DVD staat naast het hele album in enhanced stereo en een videoclip, ook een zeer vermakelijke documentaire van Ozzy en wat vrienden tijdens het avondeten (lees: sterke verhalen). Kijk, dan is er toch nog iets waar de gemiddelde fan zijn hart aan kan ophalen, maar of dit een graai in de geldbuidel rechtvaardigt?

Kort en goed, leuke stunt in de aanloop naar de feestdagen, maar een artiest als Ozzy is eigenlijk te groot voor dit soort fratsen. Maar ja, dat dacht Iron Maiden van de zomer ook.....


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>