Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Municipal Waste - Hazardous Mutation

Municipal Waste - Hazardous Mutation

Label : Earache | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Patrick : Municipal Waste is de zoveelste band die een verwoede poging doet de drang naar old school hardcore nieuw leven in te blazen. En dat terwijl de bandleden, met een leeftijd van iedereen in het begin van de twintig, net de zandbakfase ontgroeid waren toen oudgedienden als Agnostic Front, Corrosion of Conformity en D.R.I. hun eerste muzikale avonturen beleefden.

Het moet gezegd: Municipal Waste komt een heel eind. Om te beginnen die enorm irritante speelduur van de nummers; zestien tracks die nog geen vierentwintig minuten duren?!? Ik weet het, ik weet het … het is dat typische old school hardcore gevoel, maar ik kan met dat soort niemendalletjes echt heel weinig. Toch weet de band, ondanks hun zeer jonge leeftijd, wel perfect het vuile geluid van de crossover bands neer te zetten. En dat verdient respect! Met een mix van hardcore en punk, de korte nummers, een zanger die zijn muil maar niet weet te houden en gitaren die keer op keer aanzwellen, brengt Municipal Waste inderdaad een heel aardige opleving te veroorzaken. Dat het ontbreekt aan originaliteit lijkt me een overbodig statement, maar volgens mij zit de liefhebber van old school hardcore daar nou ook juist niet op te wachten!

Aan mij gaat de essentie van deze cd voorbij en zelfs vierentwintig minuten kan het me niet boeien, maar de liefhebbers van old school hardcore hebben aan 'Hazardous Mutation' een zeer leuke aanvulling voor de collectie.

<< vorige volgende >>