Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sheavy - Republic?

Sheavy - Republic?

Label : Rise Above Records | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Frank D. : Het Canadese Sheavy wint in ieder geval de prijs voor de meest "retro- jaren- tachtig” hoes van 2005. Alleheiligen-nog-aan-toe, wat is die cover lelijk…. Dat moest ik nu even kwijt. En dan nu de inhoud, want gelukkig heb ik meer verstand van muziek.

Het vierde album van de band heet 'Republic?' en opent vlammend met 'Spy Vs. Spy'. Het blijft ongelofelijk hoe zanger Steve Hennessey als een tweelingbroer van Ozzy Osbourne kan klinken. Het is namelijk een griezelig gelijkend geluid dat uit de strot van de New Foundlander komt. Nu is New Foundland niet de warmste streek van Canada, maar daar is in de muziek van de mannen weinig van te merken. Alsof stonerrock nog steeds in zijn hoogtijdagen zit staat dit schijfje bol van broeierige stoner tracks. Muzikaal is het nog het best te omschrijven als Black Sabbath die een blowtje doen met Kyuss en Hermano. Na de opener volgen uitstekende en schroeiende tracks als 'The Rock', 'Revenge Of The Viper Three', 'The Man Who Never Was' en 'Imitation Of Christ'. Absoluut hoogtepunt is echter 'Standing At The Edge Of The World', waarbij de band ietwat gas terug neemt om de luisteraar te betoveren met een ruim zeven minuten durende muzikale caleidoscoop projectie.

Kortom, een puike CD dit 'Republic?' van Sheavy. Voor eenieder die dacht dat stoner dood was, Sheavy bewijst het tegendeel en niet zo'n beetje ook!

<< vorige volgende >>