Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Akercocke - Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone

Akercocke - Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone

Label : Earache | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : De vorige schijf (Choronzon) van onze satanistische vrinden van Akercocke haalde destijds zelfs mijn jaarlijst. Vol verwachting gooi ik diens opvolger 'Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone' in de stereo.

Om met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: het nieuwe wapenfeit van de heren is geen stap vooruit, maar een wereldsprong. Wat volgt is namelijk een spookachtige droomvlucht door de donkere krochten van het Akercocke universum. Het is een universum, waarbij gitzwarte, agressieve momenten worden afgewisseld met sfeervolle, bijna filmische passages (o.a. 'Shelter From The Sand'). De serene zang versus de zware grunts, de sitar versus snerpende gitaarsolo's en blastbeats. Is het death metal, prog metal of black metal? Wat maakt het uit? De band maakt er misschien stijltechnisch potje van; het is wel een extreme potje. Luister maar eens naar tracks als 'The Penance', 'Dying In The Sun' en 'Seduced' en 'Lex Talionis'. Dit album is stomweg dichtkunst met woord én geluid. Vanaf de eerste tot de laatste seconde staat dit album als een huis. Enige minpuntje is de cleane zang die heel soms wat wankel klinkt, maar het is de praat eigenlijk niet waard. Daar is dit album stomweg te goed voor.

Met dit album ontstijgt Akercocke de ketenen van een bepaald genre en begeeft zich naar ongekende hoogte. Deze band was een belofte en het ziet ernaar uit dat ze die nu ook gaan inlossen!

<< vorige volgende >>