Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Legion Of The Damned - Malevolent Rapture

Legion Of The Damned - Malevolent Rapture

Label : Massacre | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Ach kom, laat ik het spelletje maar meespelen:

Thrashers onder ons opgelet. Vanuit Venlo opereert een nieuwe Nederlandse band genaamd Legion Of The Damned. Deze vier heren hebben de laatste tijd hard geoefend en ze zullen in januari vriend en vijand verrassen met het sterke debuut album 'Malevolent Rapture'.

Want 'Malevolent Rapture' is een heerlijk album geworden. Bijna alles wat je zoekt in een goed thrash album is voorhanden: sterke riffs, energieke en boeiende vocalen, strakke drums (met hier en daar een prima partijtje dubbel bass) en dit verpakt in prima songs die genoeg variatie bezitten en die niet alleen maar volle kracht vooruit gaan, maar ook op tijd een eenvoudige en tevens erg doeltreffende groove laten horen. Het geheel is zoals wel te verwachten was erg daadkrachtig ingeblikt door Andy Classen, en dus blijft er voor mij maar èèn puntje van kritiek over: ik had wel een flitsende gitaarsolo hier en daar willen horen. Maar goed, de band wil hier blijkbaar niet aan, en het feit dat ik dit album zo'n 85 punten ga geven, en dat zonder solo's, dat zegt al genoeg over het niveau van het gebodene.

Enkele aanspeelpunten:
'Death's Head March' vanwege het drumwerk.
'Into The Eye Of The Storm' vanwege het trage begin en de variatie.
'Malevolent Rapture' vanwege de smerige vocalen en de toffe break.
'Taste Of The Whip' omdat deze song een schoolvoorbeeld is van snelle en goede thrash.
Wedden dat je uiteindelijk toch het hele album gaat beluisteren?

Legion Of The Damned begeeft zich met 'Malevolent Rapture' daar waar Occult met 'Elegy Of The Weak' ophield: aan de top van de vaderlandse thrash scene!

<< vorige volgende >>