Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Disturbed - Ten Thousand Fists

Disturbed - Ten Thousand Fists

Label : Warner | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Het Amerikaanse Disturbed heeft in eigen land een mega status opgebouwd en ook in deze economisch mindere tijden worden concerten van de band onverminderd goed bezocht. Wat knaagt is het feit dat de band buiten de eigen landsgrenzen nog altijd niet dezelfde status heeft.

'Ten Thousand Fists' is het derde album van de heren en hierop laten ze opnieuw horen een bijzonder originele band te zijn. Helaas wordt de band nogal eens onterecht als pure nu metal band omschreven. Disturbed is veel meer dan dat. Het titelnummer kent een Alice in Chains-achtig sfeertje in het begin en een lekker refrein. Toch drijft het nummer op een heavy stuwende riff. Tijdens 'Just Stop', 'Guarded' en bijvoorbeeld 'Sons Of Plunder' hoor je wat het is dat Disturbed een unieke band maakt. Het toegankelijke karakter van de nummers in combinatie met de muzikale fantasie die er toch in zit is ongekend. Het album is met zijn veertien tracks gevoelig, heavy, commercieel en bij vlagen zelfs progressief. Als bonus krijgen we ook nog een hele aardige uitvoering van de Genesis cover 'Land of Confusion' te horen.

Als de wereld klaar is voor Disturbed zie ik het allemaal wel gebeuren. Het staat in elk geval vast dat Disturbed klaar is voor een wereldwijde doorbraak en 'Ten Thousand Fists' is daar het overtuigende bewijs van.

<< vorige volgende >>