Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Soulfly - Dark Ages

Soulfly - Dark Ages

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Twan : Het succesverhaal van Soulfly, wie kent het niet? En met recht ook, want na het verlaten van Sepultura weet Max Cavalera met deze band de ene solide plaat na de andere neer te zetten. En, ik verklap het alvast, met 'Dark Ages' flikt hij het weer!

We gaan dus voor de verandering geen vergelijking trekken met het oh zo
gemiste oude werk van Sepultura en kijken wat Soulfly ons ten gehore brengt. Zelf claimt de band ons hun meest stevige album tot op heden
gebracht te hebben en dat klopt in ieder geval. Na de intro weet het nummer 'Babylon' me gelijk te charmeren en hoewel je, zoals te doen gebruikelijk, wel in de stemming moet zijn voor deze muziek, blijft het een boeiende plaat waaruit blijkt dat Soulfly wederom in kunnen gegroeid is.

Een diverse scala aan nummers komt voorbij, waarbij eigenlijk het enige echt eenzijdige de stem van Cavalera zelf te noemen is. Verder is alles zeer afwisselend - ik noem een 'Fuel the Hate' dat me spontaan aan Merauder deed denken tot en met het 'Soulfly V' dat als rustgevende outtro van 10 minuten mag dienen - agressief en bruut tegenover melodieus en reflecterend met sterke opbouw. Hoe cru ook, blijkbaar zijn het verlies van vriend Dimebag en kleinzoon Moses een goede inspiratiebron voor Cavalera.

<< vorige volgende >>