Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vesania - God The Lux

Vesania - God The Lux

Label : Napalm Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Carl : Okay. Ik ben enigszins overdonderd door deze tweede cd van Vesania. Ik had niet verwacht dat ze hun stijl in deze richting zouden veranderen. Voor de band zal het wel een perfect natuurlijke ontwikkeling geweest zijn, maar op mij komt het over of ze mijn review gelezen hebben en mijn advies opgevolgd hebben. Dit is natuurlijk klinkklare onzin, maar het voelt prachtig.

Vergeleken met hun eerste werk 'Firefrost Arcanum', klinkt 'God The Lux' een heel stuk volwassener. FFA klinkt mager, rauw, vies, snel en woedend; ze is haast als een losgeslagen zombie. GTL klinkt vet, rauw, vies, snel en woedend; ze is een losgeslagen zombie. De band laat zien dat ze zeer wel in staat zijn om een balans te creƫren door ten volle gebruik te maken van een riff. De ritme veranderingen zijn nog steeds aanwezig, maak je geen zorgen! En ze klinken niet nep of gestolen, ze klinken overtuigend en origineel. De productie is 'in your face'. Alles klinkt erg helder en toch erg smerig.

Petje af voor Vesania, ze hebben een doorbraak geforceerd met hun tweede cd! Mocht je jezelf beschouwen als een fan van hedendaagse innovatieve black metal (wat dat in godsnaam moge betekenen), koop dan deze cd! Nee, koop gewoon deze cd, onafhankelijk van wat voor extreme metal je houdt!!!

<< vorige volgende >>