Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Staind - Chapter V

Staind - Chapter V

Label : Atlantic Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Ralph : Het succesverhaal van Staind zal bij nagenoeg iedereen bekend zijn. De Amerikanen werden 'ontdekt' door Limp Bizkit frontman Fred Durst en na een start in de luwte 'Tormented' (1996) en het geweldige 'Dysfuction' (1999), kwam de grote doorbraak met het album 'Break The Cycle' in 2001. De single 'It's Been A While' zorgde ervoor dat niemand meer om Staind heen kon.

De band blijft het in Amerika beter doen dan waar ook ter wereld en waarschijnlijk zal dit album, 'Chapter V', daar niets aan veranderen. Het is namelijk opnieuw een typisch Staind album geworden. Naast enkele uitstekende heavy tracks als 'Running Away' en 'Falling' blijft er de commerciƫle 'last' uit het verleden en de daarmee gepaard gaande druk bestaan. Dit alles resulteert in songs als 'Right Here' en 'Schizophrenic Conversations'. Het karakteristieke stemgeluid van Aaron Lewis blijft een handelsmerk maar in dit soort nummers kun je het als luisteraar ook snel als te zoet gaan ervaren. Het enige nummer dat een hele dikke voldoende verdient omdat het vooruitgang en inventiviteit toont is 'King Of All Excuses' dat zelf Tool-achtige trekjes vertoont.

Een solide album derhalve, dat Staind fans niet teleur zal stellen, en ook het label zal tevreden zijn want de eerste verkoopcijfers in Amerika liegen er niet om.

<< vorige volgende >>