Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Yngwie Malmsteen’s Rising Force - Unleash The Fury

Yngwie Malmsteen’s Rising Force - Unleash The Fury

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Het Zweedse wonderkind Yngwie Malmsteen behoeft natuurlijk geen introductie. Al sinds het begin van zijn carrière (begin jaren tachtig) wordt de man op handen gedragen door gitaarliefhebbers en rock fans over de hele wereld. Toch zijn er ook legio anti Yngwie bewegingen actief, Malmsteen is typisch zo'n man die je, of een warm hart toedraagt, of waar je helemaal niets mee hebt.

'Unleash the Fury' heet het nieuwste werk van de meester en ik zal jullie de namen (met alle respect) van de andere muzikanten besparen, Yngwie zelf vindt dat tenslotte ook niet zo belangrijk. Ook op dit album enkel foto's van de man met de strat en uiteraard het nodige 'getrip' op het album zelf. Ach laat ik wel even melden dat Dougie White verantwoordelijk is voor de zang, net als op 'Attack'. Over het album kan ik eigenlijk vrij kort zijn; het is het beste Malmsteen album sinds jaren! Behalve een handvol instrumentale niemendalletjes staan er een flink aantal echte Rising Force tracks op het album. 'Locked and Loaded', 'Winds of War' en bijvoorbeeld 'Unleash the Fury' zijn nummers die terug doen denken aan klassiekers als 'Trilogy' en 'Marching Out'.

Dit is een album waar Yngwie fans van het eerste uur de vingers bij af zullen likken, en wederom een plaat die voor velen een reden zal zijn gitaar te gaan spelen, en voor even zovelen de reden het instrument aan de wilgen te hangen.

<< vorige volgende >>