Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Chimaira - Chimaira

Chimaira - Chimaira

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Ralph : 'The Impossibility of Reason' betekende twee jaar geleden de doorbraak voor Chimaira. De band heeft vervolgens eindeloos de wereld over getoerd met een batterij aan grote bands. Dit succes en de intensieve live campagne schept natuurlijk wel verwachtingen als het om de opvolger gaat. Een titelloos statement is het overweldigende resultaat.

'Nothing Remains' opent het album en staat direct garant voor dik vijf minuten heavy geweld. Hetzelfde geldt trouwens voor het daaropvolgende 'Save Ourselves'. Wat het meest opvalt wanneer je door het album 'bladert' is de hoeveelheid dragende super riffs. In werkelijk ieder nummer zit wel een riff die je nauwelijks meer uit je hoofd krijgt. Zet daar tegenover dat het algehele karakter van de plaat helemaal niet zo toegankelijk is en je begrijpt dat 'Chimaira' een schijf is die moet rijpen. Minder toetsten, geen meezingers; Chimaira bewijst enorm gegroeid te zijn. Gitaristen Arnold en Devries hebben duidelijk meer ruimte gekregen dit keer. Juweeltjes die ik toch even bij naam moet noemen zijn 'Bloodlust' en het aflsuitende 'Lazurus', maar laat je niet mislijden want het gaat hier om een zeer compleet album dat vol staat met doordachte metal.

Met dit album moet Chimaira in staat worden geacht eenzelfde (wellicht zelfs grotere) sprong te maken als bij 'The Impossibilty of Reason', maar daar moeten de fans dan wel dezelfde soort groei voor doormaken als de band.

<< vorige volgende >>