Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Machine Men - Elegies

Machine Men - Elegies

Label : Century Media | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Peter B. : Een van de jongste bands uit Finland moet Machine Men zijn. Al de bandleden zijn namelijk vroege twintigers. Toch is hun nieuwe album alweer hun tweede volle cd. Machine Men is getekend door het grote Century Media en 'Elegies' is het eerste album voor dit label.

Je zou het misschien niet verwachten van een jonge band als deze, maar Machine Men's grootste voorbeeld is Iron Maiden. Luister maar eens naar het openingsnummer 'Falling' en vooral naar 'Back From The Days'. Het geluid van de legendarische Engelse metal goden is heel duidelijk aanwezig in de fundering van Machine Men, die deze invloeden combineren met een wat modernere versie van heavy metal. De meeste nummers op deze cd hebben zeer catchy refreinen. Dit maakt de nummers erg herkenbaar en je kan ze vrij snel meezingen. Ik denk dat deze band het live erg goed kan doen! De band blijft een beetje hangen in de mid-tempo regionen, maar op het nummer 'Daytime Theatre' geven ze dan eindelijk ook eventjes gas. Aan de andere kant weet Machine Men wat het is om een goede ballad te schijven. Luister maar naar 'From Sunrise To Sunset' en je begrijpt wat ik bedoel.

Als ik alles even optel moet ik concluderen dat we hier gewoon te maken hebben met een heel aardige cd. Misschien is het allemaal niet bijster origineel wat deze mannen laten horen, maar het is zeker tof om een band weer eens deze soort metal te horen spelen. De band klinkt in elk geval erg overtuigend!

<< vorige volgende >>