Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Scourger - To The Slayground

The Scourger - To The Slayground

Label : Stay Heavy Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Mini-CD

Tormentor Erich : Kijk eens goed naar deze hoes. Mooi hè? Een echte metal hoes. Vuur (en dus passie), de hand met het duivelsteken (en dus boosaardige metal), yep het klopt helemaal. The Scourger thrasht er dan ook tweeëndertig minuten lang flink op los. Maar… kennen we deze hoes met dat vuur niet ook al van Mercyful Fate? En stond oudgediende Lord Marco niet ook al zo met zijn hand op de personeels foto van de Lords? Klopt! En dus hebben we het allemaal al eens eerder gezien of gehoord. En zo is het ook met deze "Scandinavian thrash meets Destruction”.

Er is op 'To The Slayground' niets nieuws onder de zon. Zanger Jari valt op omdat zijn stem nogal de Schmier kant opgaat (en dat is helemaal niet erg), en de band weet hem daarbij goed te volgen. Zo gaat men furieus van start met opener 'Slayground'. Mede door de breaks een interessante track. Helaas zakt men dan wat te veel weg op standaard riffs en drums tijdens 'Soul Seducer' en 'The Greediness', maar het fellere 'Crossfire Of Lies' weet de boel dan weer strak te trekken middels stevig drumwerk en lange melodieuze solo's. De mid tempo song 'Malediction Of Heredity' is niet verkeerd en afsluiter 'Black Worms' begint snel, doet het in het middenstuk wat langzamer aan en is doorspekt met solo's.

Al met al een onderhoudzaam schijfje dit 'To The Slayground'. Als deze Finnen zo doorgaan verwacht ik er in de toekomst nog wel meer van te horen.

<< vorige volgende >>