Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Fury 161 - Los Reyes De La Carretera

Fury 161 - Los Reyes De La Carretera

Label : Tear It Up Records | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Mini-CD

Frank D. : Soms wordt er wel eens gezegd dat alleen bands uit Zweden en Noorwegen tegenwoordig nog lekkere ouderwetse rock 'n roll weten te produceren. Maar nu is er een Nederlands antwoord! De naam van dit post punk monster is Fury 161, ook wel de vliegende tering genoemd.

Met een stevig sixties garagepunk geluid dat laat denken aan bands als The Pretty Things, Thirteenth Floor Elevators en The Sonics ragt de band op het album 'Los Reyes De La Carretera' zeven nummers lang door de kamer. Of het nu komt door de meerstemmige zang in 'Playing Tricks', het orgeltje van Don Derdag (nee, geen tikfout, wel erg droge humor) of het typische stemgeluid van Don De La Tourette (tja..) blijft onduidelijk, maar het beeld van een band die in, pakweg, 1966 in de garage van een huis in een of andere ingedutte suburb van Dallas de wapenen opneemt tegen de "Happy Days muziekā€ wil niet meer uit mijn gedachten verdwijnen. Fury 161 klinkt authentiek, maar direct ook origineel. Nummers als 'Git Some' en 'Bad Boy Boogie' bewijzen dat ouderwets klinken helemaal niet slecht hoeft te zijn. Integendeel, dit album klinkt heerlijk gedateerd en is daarmee, in een periode dat nagenoeg iedere band speedrock lijkt te spelen, ook nog eens verdomd vernieuwend. Complimenten, mijne heren.

Kortom, het Rotterdamse Fury 161 komt met een heel catchy plaatje op de proppen, die de komende tijd veelvuldig in mijn CD-speler te vinden zal zijn.

<< vorige volgende >>