Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mahavatar - Go With The No!

Mahavatar - Go With The No!

Label : Cruz Del Sur Music | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Jordy : Mahavatar is een samenwerkingsverband tussen de Jamicaans gitariste Karla Williams en de uit Israël afkomstige zangeres Lizza Hayson. Na enkele demo's heeft de band vorig jaar met drie studiomuzikanten het debuutalbum 'Go With The No!' opgenomen. Maar liefst vijf maanden werd er uitgetrokken om de productie van deze plaat af te ronden. In ogenschouw nemende dat er is gewerkt met professionele muzikanten en er een flinke tijd is gestoken in het opnemen van de acht nummers zou je mogen stellen dat het resultaat daar ook naar zal zijn.

Dat valt dan echter weer een beetje tegen. De ingehuurde muzikanten doen braaf hun ding, maar hebben schijnbaar niet de vrijheden gekregen zich zo nu en dan uit te leven. De begeleiding van de twee dames klinkt namelijk nogal braaf en ontbeert elke vorm van muzikale inventiviteit. Daar komt nog eens bij dat de zang van Hayson nu niet echt hoogstaand genoemd kan worden. Het merendeel van haar teksten klinkt vals en wat ze ook probeert (dan weer clean, dan weer boos), het haalt allemaal niks uit. Het klinkt gewoon helemaal niet lekker.

Met alle respect voor dit tweetal dat veel tijd en geld heeft uitgetrokken om van dit debuutalbum een succes te maken: het maakt absoluut geen indruk. 'Go With The No!' klinkt inspiratieloos, bevat met beperkte mate variatie en is wat zang betreft zwaar onder de maat.

<< vorige volgende >>