Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Manitou - The Mad Moon Rising

Manitou - The Mad Moon Rising

Label : Firebox Records | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Het Finse Manitou heeft sinds 1998 vijf demo cd's opgenomen en mag nu via het debuut 'The Bad Moon Rising' laten zien wat het in huis heeft. De plaat werd al eerder in 2004 uitgebracht dus de echte liefhebbers zullen het schijfje al wel in bezit hebben.

Eigenlijk kun je heel kort zijn over Manitou en toch een prima beeld schetsen van waar de band toe in staat is. Het progressieve karakter van de band doet heel erg denken aan Dream Theater maar ook de echte heavy metal invloeden zijn ruimschoots aanwezig, dus tel het beste van bands als Maiden en Iced Earth er maar bij en je hebt Manitou ten voeten uit. Het concept dat op 'The Bad Moon Rising' wordt gehanteerd is niet nieuw maar de Finnen hebben het wel degelijk verder uitgediept en dat is iets anders als uitgemolken. Het prachtige 'Garden Of Fallen Kings' laat het vijftal in volle glorie tot zijn recht komen. Markku Pihlaja is een uitstekende zanger met een prima bereik en beide gitaristen vullen elkaar goed aan. De negen tracks op het album zijn muzikale verhaaltjes waar je keer op keer iets nieuws in hoort en dat houd de zaak wel spannend. 'Laughing in The Hiding Bush' (Bruce Dickinson) is één van de drie bonus tracks op de plaat en past precies bij Manitou.

Geen band die snel de weg naar het grote publiek zal vinden maar zekere een album dat de moeite meer dan waard is en een welkome aanvulling is op de verzameling van iedere prog/metal liefhebber.

<< vorige volgende >>