Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Strapping Young Lad - Alien

Strapping Young Lad - Alien

Label : Century Media | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Strapping Young Lad mag zonder twijfel bestempeld worden als één van de meest pure en extreme metal bands die er is. Tien jaar geleden werd er door Devin Townsend een begin gemaakt en daarna beleef de band verbazen en groeien. 'Alien' is het vierde studio album en naar eigen zeggen voor het eerst een echte band prestatie.

Hoe het ook zij, 'Imperial' rost je gelijk alle hoeken van de kamer in. De intensiteit is nauwelijks te bevatten en na twee minuten en zeventien seconden heb je tijd om adem te halen. De moddervette riffs in het daaropvolgende 'Skeksis' worden door drumbeest Gene Hoglan extra tot leven gewekt door geweldig strak en groovend getrommel. De gecontroleerde agressie duurt gewoon voort in de navolgende tracks en Townsend schreeuwt de longen uit zijn lijf om de 'statements' kracht bij te zetten. Tijdens het dreigende 'Love' wordt je eigenlijk voor het eerst wat rust gegund; het tempo ligt wat lager en de nadruk ligt vooral op de ritmes. Het radicale karakter van dit album wordt op een prachtige manier in balans gebracht door het subtiele gebruik van toetsen en allerlei geluidjes. Het aflsuitende (en elf minuten durende) 'Info Dump' is slechts een aaneenschakeling van geluiden, noise en feedback en had wat mij betreft een stuk korter gekund.

'Alien' zet een nieuwe standaard waar het om extreem, hard en intens gaat. Ik ben overreden door een tank, heb het overleefd en wil het nog eens meemaken…

<< vorige volgende >>