Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Meliah Rage - Barely Human

Meliah Rage - Barely Human

Label : Screaming Ferret Wreckords | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Het is zestien jaar geleden dat Meliah Rage haar debuut maakte en uitbracht. Als kind van de Bay Area generatie leek ook deze band een gouden toekomst in het verschiet te hebben. Hoewel minder hard - en dus geen thrash - wist Meliah Rage toch indruk te maken met 'Kill To Survive', welke via major Epic het levenslicht zag. Het tweede album 'Solitary Solitude' uit 1990 was ook nog redelijk succesvol.

Na deze albums ging het allemaal ietsje minder met Meliah Rage en interne problemen zorgden er al snel voor dat de band, tegen wil en dank, een cult status verkreeg binnen een selecte groep metal heads. Metal was niet meer in trek bij grote platenmaatschappijen en ook Meliah Rage stond rap op straat toen de grunge haar intrede deed. In 1995 kwam de band weer bij elkaar om vervolgens 'Death Valley Dream' op te nemen en later ook nog 'Unfinished Business' dat nu als bonus CD bij 'Barely Human' zit. Dit schijfje is trouwens een flink stuk harder dan 'Barely Human'.

Goed doortimmerde heavy metal hebben de mannen altijd gemaakt en dat is niet veranderd. Ook dit album kent lekkere riffs en meeslepende stukken vol emotie. Het is allemaal wel wat gedateerd maar dat vinden de fans waarschijnlijk alleen maar een zege. Lekkere power metal die hier en daar herinnert aan oude Metallica deuntjes ('Ungodly') maar ook stampwerk zoals bijvoorbeeld 'Bloodbath'. Een uitstekende schijf waarmee Meliah Rage zichzelf weer aardig in de kijker speelt.

<< vorige volgende >>