Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Fear Factory - Soul Of A New Machine

Fear Factory - Soul Of A New Machine

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder different metal

Release type: Re-release

Ralph : Over deze re-release van de Amerikaanse trendsetters Fear Factory kan ik behoorlijk kort zijn. De dubbel CD bestaat uit het baanbrekende 'Soul Of A New Machine' en de EP 'Fear Is The Mindkiller'.

De originele releases uit respectievelijk 1992 en 1993 hebben voor een ware revolutie binnen de grenzen van de extreme metal gezorgd. Fear Factory was de eerste die cleane vocalen combineerde met diepe grunts en de angstig strakke drumstijl van Raymond Herrera deed sommigen zelfs twijfelen of het geen computer betrof. Tel daarbij nog eens de vetste riffs die er zo ongeveer bestonden en je begrijpt dat deze band een enorme impact op het huidige metal klimaat heeft gehad en nog steeds heeft. Deze dubbelaar is dan ook alleen echt interessant voor de mensen die geen van beide platen in de collectie heeft (foei!) want er is maar weinig nieuws onder de zon. Opnieuw gemastered, nieuw art-work en een handvol foto's die niet eerder zijn gepubliceerd lijken me nu geen argumenten om tot aanschaf over te gaan als je beide platen al afzonderlijk in de kast hebt staan.

Één en ander neemt niet weg dat dit je kans is om kennis te maken met wat wellicht de meest vernieuwende band van de afgelopen tien jaar is geweest.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>