Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vreid - Kraft

Vreid - Kraft

Label : Tuba Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Carl : Na de dood van Valfar is de rest van Windir doorgegaan onder de naam Vreid (Wraak). Hun eerste wapenfeit is de cd 'Kraft' (Kracht). De cd duurt net iets langer dan veertig minuten en bevat acht titels, waarvan de helft in het Noors en de andere helft in het Engels. Vreid typeert hun muziek als folk metal, maar ik geloof eerder dat dit retro-thrash is.

De muziek van Vreid klinkt erg verfrissend. Ik ben zelf opgegroeid met thrash en ben zeer onder de indruk wat deze band anno 2004 ten gehore weet te brengen. Gecombineerd met blastbeats en ambient blaast deze Noorse band een frisse wind door de huidige metal scene. De productie staat als een huis. De nummers zijn sterk geschreven en bevatten zeer weinig flauwe momenten. Vreid presenteert een grote variatie aan invloeden op deze cd. Een akoestisch nummer als 'Empty' valt absoluut niet uit de toon. Ook 'Helvete' is niet het alledaagse doorsnee nummer. Daarnaast zijn ze heel goed in staat om krakers te schrijven als 'Raped By The Light' of 'Evig Pine', waarin duidelijk de invloed van een band als Motörhead te horen is.

Ik herinner me een artikel in dit elektronisch tijdschrift, waarin een collega de huidige retro-thrash vanuit Noorwegen hekelde. Als ik dan kijk naar Vreid of Sarcoma Inc. dan kan ik alleen maar concluderen dat ik naar de verkeerde bands luister. En dat vind ik helemaal niet erg!

<< vorige volgende >>