Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Myself - Worst Case Scenario

Blind Myself - Worst Case Scenario

Label : Hardebaran | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Niels : Dit is een Hongaarse band en die kom je toch niet al te veel tegen (buiten Hongarije, uiteraard). In eigen land wist men zich via optredens in clubs en op festivals al aardig in de kijker te spelen. Met dit album hoopt men ook buiten de landsgrenzen de populariteit te vergroten.

De muziek is geworteld in de hardcore, maar klinkt behoorlijk 'jumpy'. Veel chaotische breaks, van de hak op de tak overgangen en een zenuwachtige sfeertje. Af en toe vlecht men er aardige, rustige stukken doorheen. Bij vlagen is de muziek ook erg groovend (in 'Bullets' bijvoorbeeld). De melodie├źn spreken me niet zo heel erg aan, maar de intensiteit maakt dat voor een deel weer goed. De zang varieert van lekker opgefokt tot kalmerende spraak. 'March Of The Clowns' heeft een toffe schuifrif met een leuke versnelling erin. De band neigt door de zenuwachtige stukken een beetje naar System Of A Down. Dillinger Escape Plan komt er ook nog wel in terug, in het nummer 'Labyrinth' bijvoorbeeld.

Over de hele linie afwisselend, maar wel onsamenhangend. De overgangen lopen namelijk niet zo soepel. Deze lui kunnen flink spelen en laten dat ook horen, maar beschikken niet echt over het vermogen om lang te blijven boeien. Er zit een beetje te veel afwisseling in. Alsof de band niet helemaal weet wat ze precies wil, maar misschien is dat juist wel precies de bedoeling. Het blijft in ieder geval een beetje onduidelijk waar men naar op zoek is.

<< vorige volgende >>