Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Katagory V - A New Creed Of Rebellion

Katagory V - A New Creed Of Rebellion

Label : Metalages Records | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Vijf mannen met baarden en/of snorren staren me aan vanaf de achterkant van het CD hoesje. Het is Duits! Nee, mijn eerste gedachte blijkt onjuist. Katagory V komt uit de VS en brengt met 'A New Breed Of Rebellion' een tweede langspeler op de markt.

Katagory V doet een beetje van zus, en een beetje van zo en dat bedoel ik niet zo negatief als het klinkt. De oude Queensryche invloeden zijn hoorbaar, en ook de vergelijking met Fates Warning dringt zich op. Een progressieve metal plaat derhalve waar veel variatie in zit. 'Sands Of Time' gaat lekker uit de startblokken en zit vol met rare drum fills. Toch is Katagory V wat harder dan de eerder genoemde bands, 'thrashier' zo je wilt. Bands als Watchtower en Sanctuary zullen ook als inspiratie hebben gediend, zo lijkt het. Songs als 'Your Dreams' en 'In a Dark Night' klinken wel erg jaren tachtig en een tikje gedateerd. Het is helaas niet enkel goud wat er blinkt want al die leuke composities en het muzikale vakmanschap worden enigszins om zeep geholpen door het belabberde geluid. Gitarist Curtis Morell is er verantwoordelijk voor en het lijkt me beter dat hij zich de volgende keer alleen bemoeit met de zaken waar hij wel goed in is; componeren en gitaar spelen.

Een aardige schijf die wat mij betreft maar snel opnieuw moet worden opgenomen want alleen op die manier kunnen we er met zijn allen echt van genieten.

<< vorige volgende >>