Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cradle Of Filth - Nymphetamine

Cradle Of Filth - Nymphetamine

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Ferdi : Iedereen kan een Cradle Of Filth-cd maken. Het recept is immers al jarenlang hetzelfde: je neemt een snel drumpatroon, een zanger die hysterisch en in verschillende intonaties krijst, slappe gitaarlijnen en een overdaad aan keyboards. Een paar teksten, geïnspireerd door de verschillende uitwassen van de occulte literatuur en een paar verwijzingen naar blote dames maken het plaatje af. Elke band kan dit reproduceren en op die manier elk jaar een nieuw plaatje op de toch al volle markt slingeren. En om eerlijk te zijn, dat is precies wat Cradle al jarenlang doet: eerdere cd's reproduceren.

Het is tekenend voor een band die sinds de plaat 'Dusk And Her Embrace' (1996) geen enkele echt geniale plaat heeft gemaakt. 'Nymphetamine' is gevuld met alle archetypische Cradle-elementen, maar is geen enkel moment echt boeiend of meeslepend. Daavoor hebben we dezelfde nummers in de afgelopen jaren al te vaak gehoord en is het songmateriaal - eerlijk is eerlijk - gewoon niet sterk genoeg.

Het maakt 'Nymphetamine' een cd met een ambivalente nasmaak: de muziek is weliswaar goed genoeg om voor 'redelijk' door te gaan, maar heeft weer te weinig pluspunten om van een echt goede cd te spreken. De Britse vampieren lijken daarmee hun eigen creativiteit te hebben weggezogen, waarmee de vraag of het niet verstandiger is of het beter is om de band op te doeken per jaar relevanter wordt.

<< vorige volgende >>