Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Esqarial - Inheritance

Esqarial - Inheritance

Label : Crash Music | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Marco : En hup! Weer eentje uit Polen. Ditmaal van een band die al sinds 1991 aan de weg timmert. Esqarial levert met hun derde (?) album "Inheritance” een cd vol redelijk afwisselende en melodieuze death metal af die er op zich wezen mag. Swingende ritmes, strak samenspel en redelijk wat Scandinavisch invloeden met betrekking tot het gitaarspel bepalen het karakter van de cd.

De band is vooral sterk wat betreft de up-tempo stukken en dan kom ik eigenlijk meteen bij het zwakke punt van deze plaat terecht: Esqarial wil graag blazen, maar doordat de band ook graag wat extra's in de muziek stopt zoals wat progressieve breaks en tempowisselingen ("The Source Of Constraint”) is het soms wat onduidelijk in welke richting de muziek opgaat.

Op zich is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar het klinkt me soms wat geforceerd in de oortjes, zodat het geheel niet altijd even natuurlijk overkomt. Tel daarbij op dat de vocalen lang niet altijd even sterk overtuigen als het om afwisseling gaat en dat er eigenlijk geen enkel nummer boven de rest uitsteekt en we hebben hier te maken met een band die het aardig voor elkaar heeft, maar zeker geen hoogvlieger is. Nog niet ten minste, want de kwaliteit is er wel.

<< vorige volgende >>