Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Lamb Of God - Ashes Of The Wake

Lamb Of God - Ashes Of The Wake

Label : Sony Music Entertainment | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Ralph : Mijn eerste kennismaking met Lamb Of God was vorig jaar, toen "As The Palaces Burn” uit kwam. Een overdonderende schijf die prompt in de top 10 van mijn jaarlijst terecht kwam. Ik kan me ook nog goed het gevoel herinneren dat ik bij de plaat kreeg; een klassieker was geboren en Lamb Of God was een band om nauwlettend in de gaten te houden. Nu ligt de opvolger er dan; "Ashes Of The Wake” , en daar heb ik naar uitgekeken. Kunnen ze het kunstje nog eens flikken, of zelfs beter? Of was het vorige album een toevaltreffer?

"Laid To Rest” laat alvast horen dat de band geen concessies heeft gedaan. De switch naar major Sony heeft er gelukkig niet voor gezorgd dat de band een andere koers heeft gekozen, zo lijkt het. Killer riffs, zorgvuldige opbouw en de bekende agressie zorgen direct voor herkenbaarheid. "Hourglass” laat wel weer die overduidelijke Slayer invloeden horen die ook "As The Palaces Burn” typeerden. Gelukkig kan het nooit worden aangemerkt als schaamteloos jatwerk en blijft het bij invloeden. Het superstrakke drumwerk van Chris Adler valt in het bijzonder op. Luister maar eens naar "Omerta” en "One Gun” waar Adler de perfecte basis legt voor de puntige, vette riffs van gitaristen Willie Adler en Mark Morton. Over het algemeen kent dit album wat meer balans dan zijn voorganger zonder dat er aan energie is ingeboet. Lamb Of God wordt ten onrechte nogal eens gelabeld als New Wave Of American Metal, maar het is meer. De combinatie van techniek, klassieke thrash invloeden en creativiteit maken Lamb Of God gevarieerder dan de meeste bands in het aangegeven genre.

Een band die -als het zijn eigen koers blijft varen- uit zal groeien tot een cult formatie waar hele volkstammen metal fans veel plezier aan kunnen beleven.

<< vorige volgende >>