Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Erik Norlander - Stars Rain Down

Erik Norlander - Stars Rain Down

Label : | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Eddy : Hier hebben we een manusje van alles op vele gebieden. Zoals zijn website al zegt, Erik Norlander is keyboardspeler (in mijn ogen meer een toetsentovenaar), componist, producer, technicus, firma-eigenaar en niet op de laatste plaats ook nog eens de vent die de mooie zangeres Lana Lane's rug mag schrobben onder de douche. Erik Norlander is slim, hij brengt gewoon zijn materiaal uit via zijn eigen firma die onder de naam Think Tank Media te boek staat. Zo ook dit live album 'Stars Rain Down' genaamd. Deze schijf is een mooie collectie en selectie van de favoriete nummers van Erik's vijf lieveling cd's. De nummers zijn allemaal opgenomen tijdens verschillende concerten in Europa in de jaren 2001, 2002 en 2003. Naast hem heeft hij een prachtige verzameling van muzikanten meegenomen die allemaal een waardevolle toevoeging zijn van het totale geluid dat tijdens deze concerten is geproduceerd.

Ik begin met Kelly Keeling, de man die enkele zangpartijen voor zijn rekening neemt. Zijn ster begon al reeds te stijgen bijna vijftien jaar geleden toen hij zijn debuut maakte op de eerste plaat van Baton Rouge, die in de melodieuze rockkringen voor een sensatie zorgden. Die cd wordt ook door mij al sinds zijn geboorte gekoesterd. Deze man heeft een prachtige stem. Natuurlijk zou het gek zijn als het niet zijn vrouw Lana Lane zou zijn die zorgt voor de andere vocalen tijdens deze optredens. Op gitaar vinden wij Peer Verschuren, een Nederlander die al een indrukwekkende staat van dienst heeft op eigen bodem. Hij wist zichzelf in de kijker te werpen toen hij met bands zoals Rancid en Vengeance op stap was. Verder vinden wij tussen het personeel een man die Don Schiff heet. Hij bespeelt een apparaat dat ik in de rockmuziek nog niet eerder ben tegen gekomen. Dat ding heet een NS/stick en deed mij geïnteresseerd naar zijn website surfen. Doe dat zelf ook maar een, je vindt de site op:http://www.donschiff.comDaar kun je alles over dat vreemde apparaat en Don zelf vinden. Ik verwijs ook met liefde naar de indrukwekkende lijst van artiesten waar Don mee heeft gewerkt, die ergens op die website te vinden is. Die gaat van Elvis Presley tot Pat Benater, van Chuck Berry richting de Muppets. De andere sticks, de drumsticks, worden gehanteerd door Ed Warby (bekend van onder andere Gorefest) en onze Nederlandse trots, drumhulk Ernst van Ee. Ernst maakte naam bij een van 's Nederlands beste hardrockbands Helloise. Gecompleteerd wordt alles door meneer Norlander zelf, die met zijn toverkunsten op de toetsten de boel aan elkaar speelt.

Het is machtig om naar de composities van deze toetsentovenaar te luisteren die hij samen met al die prachtige muzikanten aan zijn zijde. Naast de liedjes die zang bevatten is er ook heel veel plaats voor instrumentale nummers. Deze schijf is dan ook een pracht cadeau aan alle liefhebbers van progressieve muziek en zij (en ik) worden dan maar liefst op 75 minuten van dat soort muziek getrakteerd. Deze mix van gezongen en instrumentale composities zorgt dan ook voor een eindeloos plezier. Het absolute beste nummer is 'One Of The Machines' een rustig nummer dat perfect door Kelly Keeling gezongen wordt. Dit is zo mooi, ik sluit mijn ogen en zie de 'Stars Rain Down'…

<< vorige volgende >>