Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kevin Moore - Ghost Book

Kevin Moore - Ghost Book

Label : Inside Out | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

Sander : Labels doen alles om hun artiesten te promoten en het is het makkelijkst om daartoe te refereren naar de muzikale successen uit het verleden. Maar helaas: "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.” Vooral als de desbetreffende muzikant wel zeer ver van het oude pad is afgedwaald.

Zo ook met 'Ghost Book' van Kevin Moore. Het album is de soundtrack voor de komische horrorfilm "Okul” en niets doet vermoeden dat het hier de voormalige toetsenist van prog metallers Dream Theater betreft. Kevin heeft een uitermate vaag en ambient werkje afgeleverd, met veel sfeertapijten en samples. De plaat heeft zeker wel een bepaalde aantrekkingskracht, hoewel ik noch het horror, noch het komedie element in de muziek niet kan ontwaren. Misschien moet ik eerst stoned zijn om de diepere betekenis van deze muziek te kunnen begrijpen. Dit is absoluut geen album voor rock of metal fans, maar als je de Chroma Key albums van Kevin Moore kon waarderen, is dit album wellicht iets voor jou.

"Ghost Book” is een album dat eigenlijk buiten iedere categorie valt die we normaal bij Lords Of Metal bespreken. Maar aangezien ik geacht word een cijfer aan dit album te geven, wordt het 74 uit 100, maar ik raad iedereen aan eerst de CD te luisteren voor hem aan te schaffen.

<< vorige volgende >>