Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Steel Prophet - Beware

Steel Prophet - Beware

Label : Massacre | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ferdi : Zou het, na het vertrek van zanger Rick Mythiasin ooit nog goed komen met Steel Prophet? Die vraag heeft de fans van deze Amerikaanse cultband twee jaar lang beziggehouden. Het antwoord komt in de vorm van de nieuwe cd 'Beware', waarop de nieuwe zanger Nadir D'Priest debuteert. Om maar met hem te beginnen: zijn aanwezigheid voegt weinig tot niks toe aan het geluid van Steel Prophet. Zijn benepen stemgeluid klinkt als een straalbezopen Jamer ReVeira die met Rob Halford rokjes aan het passen is in de Kalverstraat, zonder zich daarbij te bekommeren over hoe de omstanders lijden onder zijn kermende keelklanken.

Dat is nog niet alles. Steel Prophet's Maidenachtige geluid is op 'Beware' in een houterig productioneel jasje gestoken wat in 1990 misschien eigentijds klonk, maar die tegenwoordig absoluut achterhaald klinkt. Het demogeluid wat gedurende de hele plaat aanwezig is, haalt de kracht behoorlijk uit het eens zo strakke power metal keurslijf waarin de band vroeger zat. Niet dat het veel had uitgemaakt als de productie wél aan de hedendaagse standaard zou voldoen, want ook de songwriting zelf is ondermaats. Saai geschreven heavy metal die wars is van vernieuwing, en eerder uitgekauwd dan oerdegelijk klinkt.

Steel Prophet had er beter aan gedaan om de pijp aan Maarten te geven dan om deze draak van een cd uit te brengen. 'Beware' is de genadeklap voor een band die ooit fris en beloftevol klonk.

<< vorige volgende >>