Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sacred Steel - Iron Blessings

Sacred Steel - Iron Blessings

Label : Massacre | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ferdi : De evolutie van Sacred Steel is een merkwaardige: van een archetypische power metalband tot een groep die een mengelmoes brengt van death, thrash en heavy metal. De Darwinistische aanpak werpt op 'Iron Blessings' wederom zijn muzikale vruchten af: de groep rondom zanger Gerrit P. Mutz klinkt als een hechte band die een groot publiek probeert te bedienen.

Dat lukt ze ten dele. Grootste stoorzender, althans voor sommige luisteraars, is en blijft Gerrit met zijn op z'n zachtst gezegd opvallende stem. Een cliché zo groot als de teksten van Sacred Steel zelf, ik weet het. Maar toch. Je houdt ervan of je haat het, en bij de autodidactische zanger is er geen middenweg. Denk de (voor)oordelen omtrent de zang weg, en je hebt een uitstekende metalplaat. De band schiet met het openingsnummer sterk uit de startblokken en houdt dat niveau de hele cd lang vol. Echte uitschieters, zoals die op vorige platen stonden, zijn op deze cd niet aanwezig: daarvoor klinkt 'Iron Blessings' teveel als een herhalingsoefening van 'Slaughter Prophecy' (2002).

De cultband uit Duitsland consolideert daarmee wederom haar status als uitstekende metalband, maar doet ook niet meer dan dat. Een gemiste kans? Niet zolang deze cd nog klinkt als een spreekwoordelijke klok.

<< vorige volgende >>