Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cataract - With Triumph Comes Loss

Cataract - With Triumph Comes Loss

Label : Metal Blade | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Bio's die promo's van nieuwe platen vergezellen staan doorgaans bol van marketingtermen en grootse vergelijkingen die over het algemeen nogal wat verwachtingen scheppen. De ervaring leert nu eenmaal dat je al heel gelukkig mag zijn als er maar een heel klein beetje waar blijkt te zijn, wanneer je de betreffende CD opzet.

Cataract uit Zwitserland heeft van Metal Blade ook zo'n mooi verhaal meegekregen; een mix van Hatebreed, Slayer en The Haunted. En wat denk je? Helemaal waar!!!!! Ik lieg niet, direct bij het eerste nummer "Killing Tool” weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Een brute mix van heftige thrash en gemene hardcore. "Vanished In The Dark” begint furieus om tijdens de refreinen weer wat gas terug te nemen tot een groovend tempo, dat op de nekspieren werkt als een rode lap op een stier. Het begin riffje van "Skies Grow Black” is wel heel erg schaamteloos van Slayer gejat, maar dat vergeten we maar snel weer.

De grote troef van dit soort bands / muziek is, na verloop van tijd, ook vaak het grootste nadeel. De enorme agressie en het oeverloze geweld moet niet te lang duren, want behalve in tempo en riffs is er niet zo veel variatie. De sfeer en de tendens zijn namelijk veertig minuten hetzelfde; opgefokt en heftig. Cataract zou nog wel eens mee kunnen gaan liften op de "new wave of American metal' hype van dit moment, het is er goed genoeg voor.

<< vorige volgende >>