Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass

Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass

Label : Virgin Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Ferdi : Blind Guardian Open Air in Coburg was, voor duizenden fans van de fantasy-powermetalband, het absolute hoogtepunt van 2003. Het was namelijk niet alleen de plek waar Blind Guardian twee avonden achtereen een spetterend optreden verzorgde, het was bovendien de ontmoetingsplek bij uitstek voor de grootste groep gelijkgestemde fans die de band ooit op één plek bijeen kreeg. De ultieme herinnering aan dit weekend is ook gelijk de reden van het houden ervan: de dvd 'Imaginations Through The Looking Glass'.

Ontevreden met de omstandigheden waar je als band mee te maken hebt op een regulier festival - curfews, een middelmatig geluid en beperkte inspraak in de opzet van het podium en de lichtshow - deed Guardian besluiten om hun eigen festival te organiseren om de perfecte dvd op te nemen. Het is ze gelukt. 'Imaginations Through The Looking Glass' bevat twintig klassieke Guardian-songs die zijn vastgelegd met het principe van absolute perfectie in het achterhoofd. Het geluid is subliem: helder, vet en goed gemixt. Wat nog belangrijker is, is dat de dvd uitstekend is gefilmd met maar liefst twaalf camera's, die de band en de speciaal voor dit optreden bedachte live-show perfect in beeld weten te brengen. Een montage met oog voor detail doet de rest.

'Imaginations Through The Looking Glass' is een verplichte aanschaf voor elke Guardian-fan. Naast een uitstekend concert - hoogtepunten zijn onder meer de verassende opener 'Time Stands Still', 'A Past And Future Secret' (met sfeerbepalende bakens van vuur), de koortjes van 'Valhalla' en het absolute hoogtepunt van de dvd, de integrale vertolking van 'And Then There Was Silence - staan er genoeg extra's op de tweede dvd. Vier bonusnummers bijvoorbeeld, waarvan één opgenomen op Wacken Open Air. Daarnaast doet de band in een veertig minuten durende 'making off' precies uit de doeken hoe het festival tot stand is gekomen, en krijg je in een twintig minuten durend interview (inclusief backstagebeelden van de tour in 2002) heel wat achtergrondinformatie over de groep.

Blind Guardian zet met deze dvd een nieuwe standaard voor het maken van liveopnames, want 'Imaginations Through The Looking Glass' geeft honderden andere bands het nakijken. De uitstekende show, de gewaagde keuze van songs en de perfecte opnamekwaliteit van zowel beeld en geluid, maken dit een dvd waaraan niets, maar dan ook níets beter had gekund. Elke score anders dan de maximale zou een belediging zijn voor dit topproduct. Klasse!

Tracklist:

DVD 1 - Blind Guardian Open Air (Coburg)


War of Wrath
Time Stands Still
Banish from Sanctuary
Nightfall
The Script for my Requiem
Valhalla
A Past and Future Secret
Punishment Divine
Mordred's Song
The Last Candle
Bright Eyes
Lord of the Rings
I'm Alive
Another Holy War
And then there was Silence
Somewhere far Beyond
The Bard's Song (in the Forest)
Imaginations from the other Side
And the Story Ends
Mirror Mirror


DVD 2 - Bonus DVD

- Interview with Blind Guardian
- Backstage Scenes of the "A Night At The Opera Tour 2002"
- The making of "The Blind Guardian Festival Coburg 2003"
- Slideshow

Bonussongs:

- Majesty (Wacken 2002)
- Into the Storm (Stuttgart 2002)
- Welcome to Dying (Stuttgart 2002)
- Lost in the Twilight Hall (Stuttgart 2002)

<< vorige volgende >>