Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ancient - Night Visit

Ancient - Night Visit

Label : Metal Blade | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Ferdi : Vijf jaar geleden had je drie Cradle-kloons die in positief opzicht opvielen: Eternal Conspiracy uit Nederland, Ancient uit Noorwegen en Hecate Enthroned uit Engeland. Eternal Conspiracy heeft inmiddels de naam verandert in The Monolith Deathcult en speelt, in een andere bezetting, nu trendy death metal. Hecate Enthroned klooit al jaren met de line-up en heeft al tijden niks fatsoenlijks uitgebracht. En Ancient? Hun nieuwe plaat is uit, maar ook deze kan het niet tippen aan eerdere klassiekers als 'Mad Grandiose Bloodfiends' en 'The Cainian Chronicle'.

In plaats van te moderniseren zoals zoveel andere Noorse bands hebben gedaan. kiest Ancient nog steeds voor een rauwe koers. Op zich is daar niks mis mee. Het probleem bij Ancient is dat alles wat op 'Night Visit' staat al eerder gedaan is. En beter. De nummers op de nieuwe plaat zijn verre van compact: ze zijn langdradig en missen elk gevoel voor structuur. Het maakt luisteren naar 'Night Visit' een langdradige en saaie gebeurtenis.

Vijf jaar geleden had de band hier weg mee kunnen komen, maar tegenwoordig ligt de lat hoger. Sfeer, bepaald door grimmige zang en rappe drums, is als enige peiler voor de muziek van Ancien al lang niet meer genoeg. Muzikaal vernuft blijft onder het oppervlakte van oeverloos voortrazende songstructuren waar geen lijn in te ontdekken valt. 'Night Visit' is gevuld met middelmatige black metal en doet de muzikale erfenis van deze ooit uitstekende band geen eer aan.

<< vorige volgende >>