Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kevin Dubrow - In For The Kill

Kevin Dubrow - In For The Kill

Label : Mascot Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Horst : Kevin Dubrow was ooit zanger van Quiet Riot, wellicht één van de meest bekende [/I]hair metal[/I] bands uit de midden jaren 80. Deze band was in die tijd enorm groot aan de andere kant van de Atlantische vijver (10.000.000 albums verkocht), maar deed in Nederland bitter weinig, Niet echt vreemd, gezien het feit dat wij hier slechts drie dagen per jaar carnaval vieren, en daar paste de hoempapa hardrock van Quiet Riot nu eenmaal het beste bij. De komst van de grunge een aantal jaren bleek de nekslag voor beroeps fuifnummers als Motley Crue, Ratt en Quiet Riot, en de meesten verdwenen dan ook in het grote boek van vergeten sterren. Om daar ruim een decennium later weer uit te kruipen…

Zoals iedereen wel gemerkt heeft is iedere trend onderhevig aan recycling, en ook in rock en metal wordt daar niet aan ontkomen. Op een festival als Arrow Classic Rock kan er weer ongeremd genoten worden van dinosaurus rock, thrash metal is weer helemaal terug van weggeweest, en links en rechts hoor ik inmiddels als signalen dat Motley Crue ook weer gaat touren. Vind U het dan gek dat pretletter Dubrow dan ook weer onder zijn steen vandaan kruipt? Neen, ik ook niet. Net zo min als ik verbaast ben om het feit dat meneer zich weer in de kijkers tracht te spelen middels een cover album. Dat kost de minste moeite, en echt fout kan het nooit gaan. Ik bedoel, ondanks alles heeft Kevin een prima schuurpapieren strot, en zolang je capabele muzikanten huurt en knappe nummers uitzoekt is er geen vuiltje aan de lucht. Toch?

Nou moet ik zeggen dat het resultaat me geenszins tegenvalt. Dit komt voornamelijk door het feit dat de liedjes op deze CD allemaal uit de jaren 70 komen of ver daarvoor, en Kevin's stem past daar gewoon prima bij. Luister maar eens naar de oude Rod Stewart kraker 'Stay With Me', of de felle bewerking van de oer-rock 'n roller 'Good Rocking Tonight' (het origineel van Roy Brown stamt uit 1947!). Ook de wereldberoemde hardrock anthems 'Speed King' (Deep Purple) en 'Razamanaz' (Nazareth) zijn niet veilig voor onze vriend, en ik moet zeggen dat het me niks tegenvalt. Over het algemeen klinkt de plaat gewoon heel erg relaxed, het is muzikaal nergens te moeilijk of te hard (wat ten koste zou gaan van de sfeer) en het zingt erg prettig mee. Niks nieuws onder de zon, maar dat is niet altijd nodig. Het is alleen jammer dat hij het nodig vond om het - met afstand - meest beroerde nummer uit de rock geschiedenis op te moeten nemen. '20th Century Boy' van T-Rex. Het origineel, ooit gezongen door oppernicht Marc Bolan, is al een belediging voor alles en iedereen met liefde voor muziek, en Kevin bakt er niet veel beters van. Duizenden krakers om uit te kiezen, en dan kiest die flapdrol uitgerekend deze draak. Zou hij soms zijn coming-out aan het voorbereiden zijn?

<< vorige volgende >>