Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Zebulon - Troubled Ground

Zebulon - Troubled Ground

Label : I Used To Fuck People Like You In Prison Records | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Frank D. : Dit plaatje van Zebulon is net een zaadje. Een zaadje wordt namelijk gepland en zonder dat je het doorhebt groeit het langzaam maar zeker uit tot een schitterende bloem, boom of wat dan ook. En zo is het ook met 'Troubled Ground' van Zebulon. Op het eerste gezicht is het weinig bijzonders, maar zonder het in de gaten te hebben, draai je 'm nog een keer en nog een keer en nog een keer.....

Zebulon, ooit ontstaan uit de as van de illustere band Desultory, heeft er maar liefst drie jaar over gedaan om de opvolger van 'Volume One' op te nemen. Een heel scala aan problemen moest worden overwonnen en dat is dan ook direct de verklaring van de titel 'Troubled Ground'. Het album is tot de nok toe gevuld met een stoner/ space rockgeluid die duidelijke invloeden vertoond van bands als Monster Magnet, Spiritual Beggars en Black Sabbath. De schuurpapier vocalen van Hakan Morberg, strakke basloopjes (Jojje Bohlin), energieke drumsalvo's (Thomas Johnson) en pakkende gitaarriffs (Klas Morberg) worden verpakt in tien catchy en melodieuze nummers, die allemaal een voldoende tot ruim voldoende scoren. Zonder deze nummers te kort te willen doen, zijn er toch een paar uitschieters te vinden op het album. Zo valt het nummer 'Drain You' op door zijn merkwaardige opbouw, waarbij er een oase van rust is gecreƫerd midden in de track. Ook de klassieke, maar oh zo lekkere opbouw naar een allesverzengende gitaarsolo in 'Stand Your Ground' verdient een extra vermelding.

Zoals gezegd, dit is een groeibriljant, die pas na een aantal luisterbeurten zijn kwaliteit prijsgeeft. Het zal dan waarschijnlijk ook geen grote doorbraak forceren voor de mannen van Zebulon, maar voor de liefhebbers van space/ stoner rock is dit wel een album dat aan een nadere en uitgebreide inspectie onderworpen zou moeten worden.

<< vorige volgende >>