Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Herod - For Whom The Gods Would Destroy

Herod - For Whom The Gods Would Destroy

Label : Lifeforce Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Pim S. : Hou je van Iron Maiden, Judas Priest, oude Metallica, Megadeth en kick je op vliegende vingers langs een gitaarhals? Dan hoef je deze recensie niet meer af te lezen en kun je meteen naar de platenzaak om deze cd aan te gaan schaffen. De bandleden van Herod uit Buffalo hebben een verleden in de punk/harcore-scene, maar zijn in 2000 een metalband begonnen. En dat ze metal kunnen spelen bewijzen ze met dit "For Whom The Gods Destroy”.

Om deze band melodieus te noemen, is een understatement; de 'over-the-top' Maiden-loopjes en solo's vliegen je continu om de oren. Gelukkig is de band niet vergeten om naast individuele prestaties ook nog goede nummers te schrijven. Halverwege zakt de plaat ietsjes in, maar over het geheel genomen is dit een uitstekend album. Opener "We Are Those People” maakt meteen een onuitwisbare indruk. Interessant is de zang op deze plaat. In eerste instantie is deze alleen clean, maar later op de plaat wordt er ook een aardig potje geschreeuwd. Variatie dus, en dat geeft deze plaat net dat beetje extra.

Ik heb verder geen informatie gekregen over de band en over de inhoud van de nummers of de lay-out kan ik weinig melden, aangezien ik alleen zo'n kartonnetje met de cd erin heb gekregen. Maar daar kan ik niet wakker van liggen, want de muziek is geweldig. Een echte aanrader voor de gitaar-freaks, maar ook voor liefhebbers van speed metal en melodieuze thrash. Heavy metal is back!

<< vorige volgende >>