Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Manatark - Chaos Engine

Manatark - Chaos Engine

Label : Metal Age Productions | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Carl : De vier leden van Manatark komen allen uit Estland. Ik ben niet bekend met enig andere band uit dit landje. Als de klasse van deze band typerend is voor andere Estlandse bands, dan belooft dat wat. Maar... dat zal wel niet. Bands als Manatark zijn enig in hun soort.

De muziek van deze band wordt door hun zelf omschreven als blackened extreme metal. En dat dekt de lading juist. Zwartgeblakerde complexe metal wordt afgewisseld met sfeervolle synthesizer melodie├źn. De muziek weet een beangstigende sfeer op te roepen. De band is echter zeer wel in staat om, naast hun complexiteit, te zorgen voor een vloeiende en voortstormende beweging in hun muziek. Boeiende structuren, strakke ritmes, heftige riffs, subtiele melodielijnen, kortom een zeer interessant werk.

Naast 'Chaos Engine' heeft deze band in 1998 een demo genaamd 'Roosteitk' en in 2000 hun debuut 'Viimanegi Veri' uitgebracht. Ik ben bekend met geen van deze werken, maar van hun debuut heb ik een nummer beluisterd. De productie klonk erg iel, in het geheel niet als welk nummer dan ook van 'Chaos Engine'. Manatark heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt met deze opvolger. De productie staat als een huis en de nummers ook. Zeer de moeite waard!

<< vorige volgende >>