Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Fear My Thoughts - The Great Collapse

Fear My Thoughts - The Great Collapse

Label : Lifeforce Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Pim S. : Het EK voetbal is volop aan de gang, maar er komen nog steeds platen uit Duitsland deze kant op. Gelukkig ben ik in staat om voetbal en muziek gescheiden te houden. Fear My Thoughts is een metalcore band met een vette laag melodieuze thrash/death metal eroverheen. Dit is de derde full length plaat van deze band en de eerste die ik van ze hoor.

Mijn eerste indruk is positief; deze plaat rockt meteen! Het metal-gehalte is zeer hoog te noemen; alleen bij de zang hoor ik nog wat hardcore elementen terug. De nummers duren gemiddeld zo'n vijf minuten per stuk, maar worden nooit te langdradig. Lekkere breaks en catchy melodieuze riffs zorgen dat de nummers herkenbaar blijven. Liefhebbers van bijvoorbeeld de (oudere) In Flames en At The Gates moeten maar eens de moeite nemen om deze plaat te gaan beluisteren.

Op de productie valt ook weinig aan te merken; deze is gewoon goed. Af en toe zou de band nog iets meer mogen knallen. Nu is het een typische knik-met-je-hoofd-plaat geworden in plaats van een ren-als-een-idioot-door-je-huiskamer-plaat. Met name de zang blijft qua niveau net wat achter bij de rest van de band. Met een wat lompere zanger zou Fear My Thoughts meteen aan kunnen sluiten bij de toppers in het genre. Voorlopig blijft het nog een subtopper. Maar vooropgesteld staat dat "The Great Collapseā€ wel gewoon een uitstekend album is.

<< vorige volgende >>