Listen live to Radio Arrow Classic Rock
A Perfect Murder - Unbroken

A Perfect Murder - Unbroken

Label : Victory Records | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Pim S. : In eerste instantie moest ik meteen aan Hatebreed denken toen ik deze plaat opzette. Dit komt voornamelijk door de mid-tempo zaagstukken en de bulderstem van de zanger van het Canadese A Perfect Murder. Toch is het geen Hatebreed-kloon. Na wat beter geluisterd te hebben, blijken er namelijk ook allerlei andere invloeden om de hoek te komen kijken. Zelf noemt de band Metallica, Testament, Pantera, Crowbar en Down. Het opvallendst zijn deze invloeden aanwezig in de goede gitaarsolo's en melodieuze stukken op deze plaat.

Ik vind dit alles eigenlijk best een goede combinatie vormen. Een nadeel vind ik echter het gitaargeluid. Op de een of andere manier mis ik de muur van geluid die de gitaar moet vormen bij deze stijl muziek. Met name bij de trage beukstukken mis ik hierdoor gewoon iets. Dit is jammer, want de rest van de band klinkt bij de desbetreffende stukken wel goed.

Er staan veertien nummers op deze plaat en ze denderen stuk voor stuk genadeloos hard door. A Perfect Murder geeft dan ook een goed visitekaartje af met deze plaat. Het is wel een plaat die het hardcore-publiek meer zal aanspreken dan de metal-fans. Hatebreed blijft ondanks alles toch een aardige graadmeter; houd je daarvan, dan zal A Perfect Murder je ongetwijfeld ook wel kunnen bekoren.

<< vorige volgende >>