Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hatesphere - Ballet Of the Brute

Hatesphere - Ballet Of the Brute

Label : Scarlet Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Ferdi : De titel van deze cd is 'Ballet Of The Brute'. Ben ik nou de enige die zich hierbij een danszaal vol met lompe metalboeren in tutu's voorstelt?

Hatesphere is een band die met elke cd beter wordt. Op de cd's 'Hatesphere' (2001) en 'Bloodred Hatred' (2002) liet de band al een behoorlijke verbetering zien, maar op 'Ballet Of The Brute' weten de Zweden hun inheemse death (At The Gates, Carcass, Arch Enemy) naar een hoger niveau te tillen. Hatesphere had altijd al wel goed in het gehoor liggende nummers, maar dit keer heeft de band zich overtroffen: compacte beuksongs met een sterke opbouw en veel Dying Fetus-achtige midtempobierdrinktijdenshetheadbangstukken. Een stukje hardcore daar is Hatesphere ook niet vies van, waardoor de overduidelijke link met The Haunted al snel gemaakt is.

Originaliteit is altijd al het grootste gemis van Hatesphere geweest en in dat opzicht is 'Ballet Of TheBrute' geen uitzondering. De band compenseert hun gebrek aan innovativiteit met intense nummers als het Slayereske 'Deathtrip', het rappe 'Downward To Nothing' en de oldschool death metalsong 'Only The Strongest'. Afwisseling is het sleutelwoord op Hatesphere's beste album totnogtoe.

<< vorige volgende >>