Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Worst Horse - The Illusionist

The Worst Horse - The Illusionist

Label : Karma Conspiracy Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Bart M. : Een van de vele mooie dingen aan Italianen vind ik hun gevoel voor humor en zelfspot. Als je kijkt en luistert naar de heren van hardrock band The Worst Horse dan zie je dat ze zichzelf niet te serieus nemen, en dat is een goede eigenschap. Dat betekent niet dat hun nieuwe album `The Illusionist` een grap is, want deze plaat staat als een huis.

`The Illusionist` is ongeveer een conceptalbum en gaat over onze innerlijke demonen en hoe die een integraal deel van ons zijn. Dit wordt weergegeven door een tiental kleurrijke nummers waarin niet alleen het titelkarakter aan bod komt, maar ook oud bekenden als `Leather Face` en `It`. De muziek gaat lekker tekeer en lijkt nooit stil te staan. Niet op een chaotische manier, maar juist heel groovy, met baslijnen die los staan van de gitaarpartijen en waarin beide regelmatig interessante zijpaden inslaan. Het duurde even voordat ik dat in de smiezen kreeg omdat de stem van David Podesta erg aanwezig is. De stem is goed, sludgy, theatraal, maar heeft weinig variatie en dat vind ik eigenlijk het enige mindere puntje aan deze schijf.

`The Illusionist` is al met al een mooie, veelzijdige rockplaat waarop geflirt wordt met meerdere genres, die tot een interessant, samenhangend geheel worden gekneed. Zeker de moeite waard.

<< vorige volgende >>