Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Crematory Stench - Grotesque Deformities

Crematory Stench - Grotesque Deformities

Label : Blood Harvest | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Mini-CD

Pim B. : Crematory Stench is een old school death metal formatie uit Costa Mesa, wat iets ten zuiden van Los Angeles ligt. De band bestaat sinds 2014 en ze debuteerden op geweldige wijze met een zelf getitelde EP die in 2016 door F.D.A. Records op de Europese markt werd uitgebracht. De heren keren nu terug met een nieuwe EP. Deze kwam in eerste instantie in 2018 op cassette uit via Headsplit Records. Nu is er in Europa een nieuwe cassetteversie beschikbaar via Helter Skelter Productions en een 12 inch vinyleditie via Blood Harvest Records. De CD versie verschijnt op 26 april weer via F.D.A. Records.

Na een intro met de titel `Interlude` barst het vier songs lang los. En wat mij dan vooral opvalt, is dat Crematory Stench echt old-school klinkt. Verwijzingen naar het vroege werk van Death, Pestilence en Possessed maken duidelijk dat deze gasten op zoek zijn gegaan naar de bron. Dat is ze gelukt.
Qua geluid klinkt het alsof ze in een grot hebben opgenomen, iets wat je vaker tegenkomt de laatste jaren. Het past allemaal wel bij de stijl. De tracks zijn overigens gemixt door Olof Wikstrand (Enforcer) en Cato Bakke (Reptilian, Inculter). Het geheel duurt zo`n achttien minuten, maar dat zijn wel achttien fijne minuten voor de OSDM-liefhebber.

<< vorige volgende >>