Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Devil Master - Satan Spits On Children Of Light

Devil Master - Satan Spits On Children Of Light

Label : Relapse | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Bart M. : De wow-factor van deze de debuutplaat van Devil Master is bijzonder groot en eigenlijk tollen mijn ogen nog steeds in hun kassen van de geluidsgolven die zij over mij heen deden komen. Na een wat kriebelige en rustige intro barst het los en houdt het niet meer op, de muziek komt echt over je heen als een brandende, krakelende golf van hellevuur.

Het eerste dat opvalt is dat elk nummer doorwrongen is van dezelfde mate van tomeloze energie en een vreemde maar geweldige combinatie laat horen van oud en nieuw en van verschillende stijlen. Met een stevige fundering van black metal worden er grootse, doomse gitaarstrofes op ons afgevuurd, afgewisseld met stevige, snelle en absoluut weerzinwekkende salvos die af en toe bijna in het hardcore genre passen. Regelmatig neemt de muziek onverwachte wendingen, maar het blijft altijd natuurlijk en dynamisch klinken. De gitaren voelen onstopbaar en zelfs vloeibaar aan als ze ons in het gezicht geselen.

Devil Master trekt je mee in een wereld die fris is als de winternacht maar tegelijkertijd zwoel als een zomermiddag. Dit soort botsende gevoelens is wat ze teweeg brengen en dat voelt bijzonder aangenaam. Denk Tsjuder ontmoet Bathory ontmoet steroiden.

<< vorige volgende >>