Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Katie Kruel - The Rise And Fall Of Cannibal Planet

Katie Kruel - The Rise And Fall Of Cannibal Planet

Label : Seja Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Bart M. : Katie Kruel is een vierkoppige band uit Rotterdam en brengt ons hun tweede langspeler The Rise And Fall Of Cannibal Planet. Na hun debuut uit 2013 is er een wisseling van de wacht geweest in de ritmesectie en het geluid is nu zwaarder dan voorheen. Het album kent een schrapende, slopende vooruitgang. Katie Kruel combineert al het vuile, heftige en intense, kortom al het lekkere, van verschillende geweldige stijlen, waaronder post en stoner rock, waardoor het eindresultaat een dikke, vuige doomsound heeft.

Er gebeurt echter heel veel meer op deze schijf en de band weet vrij makkelijk een gevoelige ambiance neer te zetten met langzamere, meer ingetogen stukken waarin de stem van Nathalie Houtermans geen klein aandeel heeft. Ze weet deze op ideale wijze te gebruiken op een manier die ik niet theatraal zou noemen, maar eerder een soort stem-acteren, waarmee ze voor elke sfeer en emotie de juiste hoogte, intonatie en snelheid hanteert.

Dit is een heel fijn album voor als je verbitterd en zuur bent geworden door het leven, en iets nodig hebt om je weer even met beide benen op de grond te zetten. Deze muziek schudt de bovenkamer en het zielewezen flink door elkaar om aan het einde van de rit de luisteraar achter te laten met een gevoel van gelukzalig ontwaken. Hier mogen we als Nederlander trots op zijn.

<< vorige volgende >>